Wednesday, May 12, 2010

Congrats UK!

"Thank you and goodbye." - så avslutade Gordon Brown sitt avskedstal utanför 10 Downing Street igår kväll då han meddelade att han bett Drottning Elizabeth att bjuda in oppositionen till att bilda ny regering.

Då var det klart, rysarvalet i Storbritannien är nu avgjort. Igår blev det klart efter att Gordon Brown aviserat sin avgång som både Storbritanniens premiärminister och partiledare för Labour att David Cameron, ledare för Tories och vinnare av valet, tillsammans med Liberaldemokraternas Nick Clegg bildar regering.

För första gången på 13 år leds nu Storbritannien av de konservativa och liberalerna vilka har en stor utmaning framför sig. Det Brown lämnade efter sig är inte för någon ledare önskvärt att handskas med. Dålig ekonomisk politik har lett till brister i landets finanser, men i och med att nu en majoritetsregering bildats är det fullt möjligt att sanera den politik som tidigare först.

Jag vill än en gång gratulera både Cameron och Clegg!

Detta är ett steg i rätt riktning mot ett mer liberalt Storbritannien och en mer liberal värld!Andra som skriver om valet: Pär Gustafsson, Victor Zetterman, Carl Larsson, Rasmus Jonlund, André Nilsson


DN
, SvD, Expressen, Aftonbladet, DN

No comments: