Sunday, March 28, 2010

Avlatsbrev & kluvna atomer

I helgen var det åter igen dags för utbildning. Denna gång med liberala ungdomsförbundet och hade inriktning – Så vinner vi val. På lördagen var de fokus på hur man förmedlar budskap muntligt inför publik eller enskilda väljare, och idag söndag låg fokus på skrivande och användning av sociala medier. Jag skulle vilja säga att det var en väl sammansatt utbildning med lärorika och intresseväckande föreläsningar. Och som alltid är det trevligt att träffa medlemmar från hela vårt avlånga land. Många är vi och arbetar vi tillsammans kan det gå riktigt bra!

Som ni kanske vet var det igår åter igen dags för världsnaturfondens jippo kallat Earth Hour, där man genom att släcka alla lampor mellan kl. 20.30 – 21.30 belyser vikten av miljö- och klimatarbete och att få politiker att förstå det. Som om politiker och allmänheten redan inte visste att miljön är en politisk fråga av vikt, som om politiker inte gjorde något för att stoppa utsläpp av klimatfarliga gaser och försöka hejda den globala uppvärmningen? Just det! Jag vet att politiker inte sitter och rullar tummarna och ser mellan fingrarna gällande denna fråga. Den är viktig och det håller alla med om, och det arbetas mer än någonsin med denna fråga!

Jag förstår ärligt talat inte grejen med denna aktion. Varför lura sig själv och använda det som ett avlatsbrev? Earth Hour skapar inga nya vanor, för det är just vanan man måste förändra hos sig själv. Vänj dig istället att alltid släcka de lampor du ej använder, och framför allt, låt inte apparater stå på stand by vilket är en riktig energislukare! Försök inte att upplysa eller inbilla andra att ta tag i problem du själv enkelt kan lösa. I mörker sker inga framsteg!

Lästips: Förbundsordförande Liberala Ungdomsförbundet Adam Cwejman skriver om…
http://www.newsmill.se/artikel/2010/03/27/kl-2030-slacks-hjarnkontoren

Nog om detta, åter igen till verkligheten. Efter utbildningen for jag till lärdomens stad Uppsala för att tala på Café Liberal hos LUF Uppsala. Ämnet var kärnkraft! Jag peppade medlemmarna med siffror om kärnkraft och info om energiläget i Sverige. Frågan om vad alternativet till kärnkraft är avhandlades. På kort sikt blev svaret fossila bränslen, vilka ska fasas ut så snabbt som möjligt, och därför är det också rimligt att satsa på en utbyggnad av kärnkraft i Sverige. Andra frågor som uran, slutförvar, ekologisk mat och hur man påverkar miljöarbetet lokalt m.m. hann vi också prata om. Massa intressant!

Allt för idag!

Och kom ihåg – ljuset förknippas med kunskap!

No comments: