Wednesday, March 31, 2010

Alliansen får Sverige att rulla!

På måndagen presenterade regeringen sin infrastruktursatsning på 417 miljarder som ska fördelas på de tio kommande åren där alla län i landet får en bit av kakan. Stora delar av Sveriges infrastruktur har länge varit eftersatt, nu väljer Allainsen att fylla dessa hål och se till att arbetena slutförs. I satsningen ingår många stora projekt som kommer att få Sverige att flyta!

Oppositionen är inte sena med att kommentera. Från Miljöpartiet hör man givetvis att det är vansinne att satsa pengar på vägar och motorvägar - "bilismen måste stoppas". Men nej MP, när ska ni inse att ni har fel? Det är fortfarande inte bilen som är farlig, bilen kommer fortfarande att vara en del av framtiden - dock inte som bensindriven, utan som el- eller biogasdriven! Se till de riktiga och viktiga felen och försök åtgärda dom istället.

Dessutom innehåller satsningen inte bara byggen av motorvägar - många satsningar till att förbättra och bygga ut kollektivtrafiken finns också med. Några exempel är - Citybanan (Sthlm), Mälarbanan (Sthlm), Citytunneln (Malmö), Pågatåg Nordost (Skåne) m.fl.

Tack vare Alliansen rullar Sverige. Bra jobbat!


Läs också: Gilbert Tribo, Helene Odenljung
DN, SvD, Aftonbladet

No comments: