Tuesday, February 15, 2011

QX Gaygala

Igår var det åter igen dags för att prisa bland annat årets Homo och årets Heter på den årliga Gaygalan som arrangeras av magasinet QX på Cirkus i Stockholm. En fartfylld kväll med glitter, glamour och massa fest.

Värd för galan stod ingen mindre än Carina Berg som genom showen spann vidare på sin succé "Berg flyttar in" Jag måste säga att hon gjorde ett bra jobb!

Till årets Homo utsågs Elisabeth Ohlson Wallin för sin kamp för HBT-rättigheter genom sina starka fotografier som anspelar på religioner. Elisabeth är en stor inspiration för många, och så även för mig. Därför blev jag extra glad när just hon vann!

Till årets Hetero utsågs EU- och Demokrati-minister Birgitta Ohlsson. Det var på tiden att Birgitta fick ta emot detta pris för allt hon gjort i världen och Europa. Hennes starka liberala röst måste fortsätta att ljuda för var människas rätt att få lov vara den den är. Och nu när Mona Sahlin försvinner från den politiska spelplanen är det dags för Birgitta att ta över hennes roll som HBT-talesperson i Riksdag och Regering, vilket jag personligen tycker att Birgitta gjort för länge sedan. Birgitta levererar också en massa till skillnad från andra som bara pratar...

För att spinna vidare på tråden om kampen för allas lika rättigheter fanns också den uppmärksammade demokratiska politikern från Texax City ,Joel Burns, på plats för att ta emot QX:s hederspris. Om ni ser denna länk så säger det allt.

För att nämna några till så vann givetvis Maria Montazami två stycken pris - Årets vi älskar dig och årets TV-stjärna!

Kvällen bjöd på mycket mycket mer, men allt det ryms inte i denna blogg. För att se de övriga vinnarna och lite till så ska ni ta en titt på denna länk

QX, QX

De%20var%20vinnare%20p%C3%A5%20%C3%A5rets%20Gaygala

No comments: