Thursday, February 05, 2009

Glädjande besked

Dagens besked från Alliansen är mycket välkommet.

Från och med nu är det tillåtet att bygga nya kärnkraftverk i Sverige, vilket är väldigt positiv. Läget vi har idag är att vi inte, hur mycket vi än önskar, hinner ersätta dagens reaktorer med någonting annat än just nya reaktorer. Detta är till stor del Sossarna fel, som inte haft några seriösa ambitioner med Sveriges energipolitik ever! Meningen är nu att man ska kunna ersätta dagens reaktorer för att inte göra om samma misstag igen. Vi måste därför från och med nu arbeta med att bygga ut de förnyelsebara alternativen också, så att vi inte hamnar i samma sist en gång till.

Utöver beskedet om kärnkraften presenteras också en stor satsning på vindkraft, vilket jag gör tummen upp för. Dessutom meddelar regeringen att Sveriges bilflotta ska vara helt oberoende av fossila bränslen till år 2030.

Inte trodde jag i början av denna veckan att vi skulle komma till en avgörelse så här snabbt, el på grund av uppgörelsen om att INTE behandla frågan om kärnkraft under denna mandatperioden. För mig gör det absolut ingenting att de "bröt" detta löfte. Jag välkomnar förslaget med öppna armar! Inte har något land i världen haft sådana här ambitiösa mål angående klimat, miljö och energi!

2 comments:

Matilda said...

Miljönämnden hjärta kärnkraft!

Matilda said...

Miljönämnden hjärta kärnkraft!