Thursday, February 05, 2009

Inget besked från C

Under onsdagseftermiddagen sammankallades Centerpartiets riksdagsgrupp till ett möte på näringsdepartementet för att diskutera partiets ställningstagande i den pågående kärnkraftsdebatten. Efter fyra timmar bakom stängda dörrar kom beskedet att centerns ministrar har mandat att diskutera frågan med Alliansen!

Ja, och? Skulle de inte ha det sen innan eller?

Själv hade jag hoppats på ett glädjebesked - att de följer Fp, Kd och M. Tyvärr kom det beskedet inte under onsdagskvällen, men jag tror inte det är lång tid kvar. Centerpartiet har nog inte så mycket att sätta emot. Om de tillåter Alliansen att ersätta dagens befintliga reaktorer så kommer Centern att få igenom en enorm satsning på förnyelsebar energi, vilket jag bara ser som +++!! Tummen upp, helt klart. En bra deal ;)

Uttrycker Stort satsat, hälften vunnit kommer då att skrivas om till Stort satsat, dubbelt vunnet ;)

Saken är helt klart den, att i dagsläget kommer vi inte kunna ersätta dagens kärnkraftsreaktorer med annat än just kärnkraft på grund av att dte är så effektivt. På gott och ont, helt klart. Som någon sa, vi älskar inte kärnkraft, (eller jo, det gör vi nog lite)men vi behöver den.

Sedan när vi ersatt dagens reaktorer måste vi arbeta stenhårt på att få till en hållbar energiproduktion så att vi inte hamnar i samma sits igen. Anledningen att vi är i denna sists idag kan till stor del skyllas på socialdemokraterna. Hade de bara varit lite mer handlingskraftiga och i alla fall försökt att ersätta dagens kärnkraftverk direkt efter folkomröstningen år 1980 så hade vi kanske inte behövd denna kärnkraftsdebatt idag.

Klyv en atom, rädda ett träd!

No comments: