Tuesday, November 08, 2011

#WORK & #NOBEL

Jobb, jobb och åter jobb. Ja så ser det ut i min kalender med undantag för några politiska möten då och då. Just nu är det väldigt mycket jobb och det gläder jag mig åt och inom kort blir det ännu mer jobb - jag tänker på julborden som snart drar igång på HagaForum vilket är ett av ställena jag förvärvsarbetar på.

Därtill är det också snart dags för årets upplaga av NOBEL-festligheterna. I dagarna tre blir det förberedelser och servering med pompa och ståt. Jag gör nu min femte NOBEL-middag och kanske är det detta året som jag får chansen att servera på honörsbordet där alla pristagarna, kungligheterna, politiker med flera sitter. Detta misstänker jag då jag de senaste banketterna denna och förra månaden fått servera huvudborden där både kungligheter som politiker suttit. Fint ska det vara.

I dagarna tre sade jag ovan - första dagen den 8:e december placeras alla bord ut i Blå Hallen och mäts med precision för att alla 1200+ gäster ska få plats. Denna dag läggs också dukarna fint och slätt på alla bord. Dagen efter, den 9:e december alltså, träffas vi ett gäng tidigt i ottan för att börja duka till den flotta middagen. Detta görs under hela dagen - glas och bestick ska putsas noggrant, tallrikar ska placeras ut på borden och mätas in så att var gäst har lika mycket utrymma och att det blir raka och fina linjer på borden - allt detta och lite till görs med handskar för att skydda NOBEL-servisen. Dagen efter, den 10:e december, gäller det. Då träffas alla 260 servitörer lite efter lunch för att ha genomgång och lite övning. Kl 18.30 släpps alla gäster in för att inta sina platser i Blå Hallen, under tiden minglar huvudgästerna med skumpa en våning upp i Prinsens Galleri. Kl 19.03 är det dags för honörsgästerna att göra entré via balkongen som löper utmed hela långsidan av Blå Hallen för att sedan skrida ned i den magnifika trappan och därefter inta sina platser mitt i Blå Hallen - och därefter är det dags för H.M. Konungens skål och därmed är kalaset igång =)

Jag får säker anledning att återkomma med inlägg på detta tema =)

No comments: