Tuesday, May 10, 2011

Förläng buss 503 till universitetet!

Alla ni som någon gång åkt röda linjen nr 14 mellan Mörby Centrum och Fruängen på morgonen eller eftermiddagen vet att den är smockfull med folk och ibland kommer man inte på utan får vänta på nästa. Alla ni studenter boende i Kungshamra eller ni som åker buss 540 mellan Tensta och Stockholms universitet vet att den är proppfull om man väljer att åka någon gång mellan 07:30 och 10:00 på förmiddagarna. Sedan har vi de få som åker buss 503 mellan Ulriksdals Wärdshus och Bergshamra Östra som inte alls behöver trängas, knappt med en enda person. Visst har jag rätt?

Mitt förslag är att förlänga busslinje 503 så att den går till Stockholms universitet, det är en ytterliggare sträckning med två stationer. Detta skulle göra att fler tar bussen från Kungshamra till SU och på så sätt avlasta tunnelbanan något, som man knappt kommer på. Man avlastar också buss 509 som också är svår att komma ombord på. Det gör det enklare att ta sig till universitetet samt upprättar man linje 503 till en linje som används.

Linje 503 går endast måndag till fredag och högst två gånger i timmen (under de tider då både buss 509 och tunnelbanan är hårt belastade) En förlängning till SU behöver inte innebära några förändringar i tidtabeller över huvud taget förutom att man tar bort sista stationen Bergshamra Östra och förlänger med stationerna Frescati och Universitetet.

Att genomföra detta skulle dels vara en mer effektiv användning av busslinje 503 samt underlätta för många att i rusningstrafik ta sig till SU.

No comments: