Monday, March 28, 2011

Man svarar inte för vad andra gör

Det är inte acceptabelt att kritisera Håkan Juholt på grund av vad hans särbo en gång i tiden gjort. Det är oviktigt för svenska folket, och det är oviktigt för Juholts förtroende. Man rår helt enkelt inte för vad andra gör eller har gjort, man kan välja att förstå, förlåta eller ingetdera, men det är en sak mellan Juholt och hans särbo, inte svenska folket eller media.

Granska gärna makthavarna och de som innehar positioner där förtroende spelar roll, men snälla, lämna familj, släkt och vänner utanför, vad de gör kan man inte ansvara över och det gör en heller inte till en sämre människa.

Sådana här knep blir allt vanligare, ett liknande exempel är det om att Drottning Silvias pappa skulle vara nazist och att då Drottningen ska skuldbeläggas på grund av det. Drottningen varken ska eller behöver känna skuld eller för den delen ta ansvar för vad hennes far en gång i tiden gjorde. Det samma gäller Håkan Juholt.

Så media, sluta upp med att skaffa er billiga poäng genom onödig smutskastning och orelevant fakta, det leder bara till ökat förakt. Skamligt!

SvD, DN, Aftonbladet, Expressen

4 comments:

Kent K. said...

Det var bra skrivet, det var mycket trevligt att se någon från "motståndarlaget" ta avstånd från den här uppenbara smutskastningen från Dagens Industri! Du har min respekt!

Anonymous said...

Det är inte oviktigt. Om han en gång blir statsminister och har henne vid sin sida kommer det att bli en belastning.

Christoffer Jönsson said...

Till "anonym" - Jag håller med om att det DÅ kan bli en fråga att väcka. Men de bor varken ihop idag, vilket kanske inte talar för att hon ska flytta in i Sagerska Palatset, och dessutom är Juholt endast statsministerkandidat än så länge, och inte statsminister sist jag kollade. Om det ska vara en fråga är det först i framtiden...

Bengt said...

Vad särbon gjort är naturligtvis ointressant i sammanhanget, men inte vad Juholt gjort. Han ljög valberedningen i S rakt upp i ansiktet när Berit Andnor frågade om han kände till något som skulle kunna skada partiet. Och frågan blir då - vad mer har Juholt ljugit för valberedningen om?