Wednesday, April 26, 2006

20 år senare!

Idag den 26 april 2006 är det 20 år sedan härdsmältan i Tjernobyl inträffade. Då Sovjet, nu Ukraina.En fruktansvärd olyka där flera ton radioaktiva ämnen spreds ut över världen. Ingen vet hur många som drabbades. Såhär går det när man inte är försiktig.

Idag är kärnkraften mer utvecklad. En mycket bra energikälla. Jag är därför för att utvinna energi från kärnkraft. Säkerheten har skäpts till hundra efter denna olyckan. Idag finns ingen energikälla som kan mäta sig med kärnkraft. 40 - 50 % av all energi i Sverige utvinns i kärnkraft. Jag är inte för nedläggning av dem. Men viss atycker att vi ska lägga ner dem och då istället köpa smuttsig energiifrån våra granländer Danmark och Polen. Energi som framställs utav kol och olja! Det är ju skandal. Hur mycket föroreningar blir det inte av det? Varför ska vi hålla på och stänga ner våra kärnkraftverk som kostat så mycket att bygga. Varför inte använda dem full ut, tills de inte längre är dugliga? Jag förstår det inte. Vi förlorar på att stänga ner dem!

Den dagen någon kommer på ett effektivare sätt att utvinna energi på, först då kan jag tänka mig att stänga och lägga ner våra kärnkraftverk.

En viktig fråga är också var vi ska göra av restavfallet? Varför skjuta det framför sig? Ta tag i problemen, lämna inte över dem på era barn. Ska de gå och städa efter er. Det är inte rätt. Men frågan är fortfarande var vi ska göra av med restavfallet!

Men stäng inte fler reaktorer tack!


3 comments:

Anonymous said...

Kärnkraftverk är tickande bomber. Risken är liten, men den finns fortfarande där. Det satsas tiotals miljarder på att öka effekterna på dagens svenska kärnkraftverk, tänk om allt det skulle läggas på att förbättra vindkraften - utveckla vågkraften - effektivisera vattenkraften. De svenska kärnkraftverken ska läggas ner i takt med att alternativen byggs ut och kan ersätta dem. Dessutom kan man inte garantera att någonting kan förvaras säkert i 100 000 år.

Anja Allvin said...

Ja, det var mycket grymmt. Jag var 200 km därifrån, 2 år gammal! Men jag klarade mig!!!!!!!!!! Johoo!!!!

Johnsson said...

Forsmark, behöver jag säga mer?